Pomoć Bogosloviji u Foči

0

Vesti
Položena zakletva u Crkvi Sveti Đorđe
 

Od prisutnih, na samoj sednici prikupljeno je za ove namene 500 dolara, isti iznos će izdvojiti i ogranak SNO Pavle Đurišić, a Odboru CŠO "Sveti Đorđe" iz Vaterloa takođe će biti upućen predlog da za pomoć Bogosloviji u Foči pošalje 500 dolara. Akcija prikupljanja novčane pomoći za Bogosloviju u Foči traje do sredine januara naredne godine, a Kanadsko-srpsko društvo "Herceg Stefan Vukčić Kosača" iz svoje kase izdvojiće za ove namene 300 dolara.

Ogranak SNO Pavle Đurišić jedan je od najaktivnijih u okviru Srpske narodne odbrane u Kanadi, a njegovi članovi su i parohijani crkvenoškolske opštine "Sveti Đorđe" u Vaterlou.

Na godišnjoj Skupštini ogranka usvojen je izveštaj o jednogodišnjem radu, a izabrano je i novo rukovodstvo, koje će ovu patriotsku organizaciju voditi narednih godinu dana.

Za predsednika ogranka u Vaterlou izabran je Drago Tubonjić, prvi potpredsednik je Anđelko Krajišnik, a drugi Jovo Kulina. Za sekretara je izabran Milovan Arsić, a za blagajnika Novica Tešić. Računovođa je Vlado Blagovčanin, organizatori su Neđo Krajišnik i Jovica Vuković.

Predsednik Nadzornog odbora je Milan Lešić, a članovi su Marko Ivanišević i Vitomir Vlaški.

Svi oni su nakon sednice u Crkvi Sveti Đorđe položili zakletvu pred ocem Goranom Gojkovićem, sveštenikom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here