Pomoć Braničevskom okrugu

0

Vredne ruke: Članovi SFD Homolje iz Gosaua
 

Folkloraši su za svaki slučaj proizvode namenjene ugroženima u zavičaju vodootpornim flomasterom označavali velikim slovom H (preko barkoda na proizvodu) kako se humanitarna roba ne bi kojim slučajem zloupotrebila i nekako našla na pijacama u matici.

Kako smo saznali, humanitarna pomoć će biti otpremljena u Braničevski okrug, a besplatan prevoz obaviće firma Homolje Rajzen iz Bazela.

 

Sloga: Svi pakuju humanitarnu pomoć
 

– U akciji je učestvovalo stotinak porodica koji su u dva dana donele humanitarnu pomoć, počevši od sredstava za higijenu, pelena za bebe, mleko u prahu, konzerve, testenine… Doneto je i nekoliko stolica za nepokretne, par montažnih kreveta, tepiha, puno garderobe i drugih stvari koje su potrebne našim ljudima u matici. Velika je nesreća zadesila naš narod i mi se solidarišemo sa njim i treba da pomognemo koliko god možemo. Moramo da se držimo zajedno, posebno mi koji smo u dijaspori, da pokažemo da smo jedinstveni i da smo svi građani države Srbije, Republike Srpske i da ne smemo da izgubimo naše korene, izjavio je za "Vesti" Bojan Fusuljević, predsednik SFD "Homolje", rodom iz Ranovca, kraj Petrovca na Mlavi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here