Pomoć daju i brojni Švajcarci

0

Pakovanje: Pomoć je otišla za Srbiju
 

Konzulat je otvorio i namenski račun na koji je do sada pristiglo više od 30.000 švajcarskih franaka.

 

Jedan od kamiona ispred konzulata

Tokom dana konzulat je dobio poziv od zatvorenika koji izdržavaju kaznu u zatvoru Regensdorf kod Ciriha, koji su ih informisali da su prikupili 3.500 franaka.

 

U saradnji sa SCPO Uspenija Presvete Bogorodice u Cirihu, Generalni konzulat je do sada uputio najmanje pet šlepera namirnica i sredstava za ličnu higijenu, opremu za decu i bebe, veliku količinu dušeka, vode i drugih potrepština.

U prostorijama konzulata su pristigli roba i paketi, donacije hotela Central Plaza, robnih kuća Manor, brojnih klubova i udruženja. Švajcarac Andreas Bobst je od centra civilne zaštite prikupio 300 dušeka, 50 ćebadi i 50 jastuka, 2.500 kanistera vode.

 

Volonteri pomažu

Od centralnog magacina sanitetske opreme u mestu Saland konzulat je dobio donaciju dva kamiona bolničke opreme, nameštaja, zavoja, posteljine, pidžama.
 

Otišli kamioni puni robe

Generalni konzulat je prošle sedmice, u organizaciji YU Rock for life i Centra za kulturu Helse uputio Crvenom krstu u Beogradu pun kamion higijenskih sredstava, sredstava za dezinfekciju, garderobe, hrane za bebe, pelene za decu i odrasle, kao i velike količine konzervirane hrane i vode. Posle toga put unesrećenih u poplavama otišla su još četiri kamiona humanitarne pomoći. Sve to prevezeno je kamionima firme Timoline , Dejana Timotijevića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here