Pomoć deci Kosmeta

0

Stanija Mirović sa prilozima Srba iz Džilonga

 

Akcija sestrinstva održana je po izuzetno lepom vremenu, ali je ovog puta bio primetan manji broj posetilaca u poređenju sa dosadašnjim izletima u Gizbornu.

Da bi pokazali zahvalnost prema gostoprimstvu ovih neumornih radnica, a ujedno i novčano pomogli njih rad kao i decu sa KiM kojima one redovno šalju pomoć, Srbi iz Džilonga su se ponovo odazvali akciji.

Ovog puta priloge su dali Veselka i Đuro Milović, Viktor i Anđela Simić, Ljiljana Vukmanović, Momo Petković, Stanija Mirović, Ivan Perišić, Božo Mirković, Miroslav Perišić, Petar Stojanović, Slobodan Mirković, Draža Stefanović, Živorad Aranđelović, Mićo Plavšić, Mićo Marčetić i Vera Filipović.

Srbi iz Džilonga su do sada sestrinstvu Svetog Jovana milostivog, odnosno sestri Jovani Dijavitis, predali novčanu pomoć u iznosu od 16.058 dolara. Evidenicija i imena svih dosadašnjih priložnika čuvaju se u arhivi CŠO "Sveti Nikola" u Džilongu.

– Svi dosadašnji priložnici, bili mali ili veliki, zaslužuju veliku zahvalnost. Nadam se da će nas na sledećim akcijama biti i više, a sve kako bi pomogli drugima u nevolji i svima onima kojima je naša pomoć neophodna. Naravno, prvenstveno našoj srpskoj deci na Kosovu i Metohiji. Hvala svima na novčanim prilozima i ukazanom poverenju – rekla je za "Vesti" gospođa Stanija Mirović iz Džilonga.

Sestrinstvo Svetog Jovana poseduje veliki broj pisama i zahvalnica roditelja i dece s Kosova i Metohije, čiju su pomoć do sada primili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here