Pomoć stigla najugroženijima

0

Mnogo vrednih: Završen utovar u Bremenu
 

– Slušali smo da često humanitarna pomoć završi mimo onih kojima je namenjena. Zato smo se svi preko rodbine u otadžbini raspitali kako je najbolje da se organizujemo.Tako smo saznali za Udruženje nova generacija sa kojima smo u direktnoj vezi i srećni smo što će sve biti uručeno onima kojima je najpotrebnije – kaže nam Dalibor Tatić.

– Imali smo priliku da pošaljemo većinu pripremljenih paketa zahvaljujući Zoranu Štrpcu iz Lera koji se pobrinuo da pronađe kamion koji se prazan vraća iz Nemačke za Banjaluku. Nešto je i ostalo, ali naša akcija traje i poslaćemo sledećom prilikom još – kaže Zoran Borenović, predsednik Srpskog kulturnog centra Bremen.

 

Donatori

Najveći donatori su firme: Werder Bremen
, Helnweg Zentrum Bremen , Voith Industrie Service , Filmman , IG Metall , Mio Decore , Stürmer svi iz Bremena, Marktkauf -Štur , Hartman iz Hanofera i Müller Licht International iz Lilientala.
Među pojedincima to su: Korkudan Dogan, Mladenović Miša, Zoran Štrbac, Miroslav Aćimović, Zoran Bojanić, Zoran Spasojević i udruženi drugari prve generacije dijasporaca Đuro Rastovac, Nedeljko Jelisavac, Ranko Babić i Vojo Beatović. 

Vozač kamiona Gavro Aranđić iz Šamca je srećan što je učesnik ove akcije, jer je sa porodicom takođe žrtva majskih poplava.

Čekajući da kamion bude utovaren on nam je rekao:

– Voda nas je poplavila u visini od 3 metra. Mislili smo da ćemo se spasti na spratu kuće, ali i tu je voda poplavila sve u visini desetak centimetara. Sada su moja žena i dva sina kod rodbine, a ja sam večito na putu.

Na utovaru kamiona je bilo mnogo vrednih ruku. Pomagao je i bremenski paroh Saša Momirović sa sinom Damjanom, bogoslovom.

– Svi smo se u Bremenu u ovoj akciji ujedinili, a ja sam donosio prikupljene pakete u Srpski kulturni centar sa teritorije čitave Crkvene opštine koja obuhvata i Bremerhafen, Vilhelmshafen, Oldenburg i Ahim – istakao je paroh Momirović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here