Pomogli i Nemci

0

– Mnogo su nam pomogli kontakti koji naši građani imaju u raznim velikim firmama. Tako preko dr Predraga Matića iz Darmštata ostvaren je kontakt sa firmom iz Zar-Velingena koja je donirala 16 paleta razne medicinske opreme. Kontakti Nađe Bros iz Bad Homburga sa AOK – Ešborn, jednim od najvećih zdravstvenih osiguranja u Nemačkoj, pomoglo je da se u kamionu nađu 44 invalidska kolica. Tu su još i kreveti koja je obezbedila jedna porodica iz Ofenbaha kao i 15 medicinskih dušeka i brojne kutije sa medicinskim sredstvima kao što su hirurške rukavice, maske, zavoji, lekovi i tako dalje – rekao je konzul Branko Radovanović.

U kamionu je vrednost pomoći bila nešto više od 70.000 evra, a upućeno je u Klinički centar Srbije u Beogradu preko Ministarstva zdravlja Srbije.
Već krajem prošle nedelje je Krizni štab u saradnji sa klubom Srbija iz Noj Izenburga pripremio još jedan kamion-šleper.

– U sabirnom centru u frankfurtskom Zaksenhauzenu je utovaren kamion nosivosti 23 tone koji će biti upućen Crvenom krstu Šabac. Pomoć koji su skupljali naši građani sastoji se u hrani, sredstvima za higijenu, odeći i obući, ukupno 24 palete, rekao je vicekonzul Živorad Petrović.

Kamion je iz sabirnog centra krenuo u obližnji Noj Izenburg gde je bio dopunjen sa još oko petnaestak paleta.

– Za moj rodni grad Šabac su članovi kluba Srbija iz Noj Izenburga utovarili oko tonu i po dezinfekcionih sredstava, dve tone hrane za bebe i odrasle, pelene i oko 1.000 litara vode. Ostalo je sve odeća i obuća – kaže nam ponosno Šapčanin Siniša Đokić, potpredsednik kluba Srbija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here