Ponos Srbije!

0

Srbija je dočekala svoje vaterpoliste. Mesto okupljanja je već tradicionalno, Gradska skupština u Beogradu, koju su "delfini" ubedljivo najviše posećivali od svih srpskih sportista. Da li zbog toga, ili nemarnosti gradskih čelnika, koji su priredbu zakazali u radno vreme, za 14 sati, tek odziv ljubitelja sporta i nije bio na očekivanom nivou. Za ovakav uspeh jedva nekoliko hiljada građana poklicima "Šampioni, šampioni" pozdravilo je vaterpoliste u atmosferi za koju se i ne može reći da je bila spontana. Bilo kako bilo, majstori vaterpola su znali da pozdrave okupljene i zahvale se na podršci kako prilikom dočeka, tako i na turniru u Budimpešti koji je u svakom pogledu bio iscrpljujući.
Na balkon Gradske skupštine izašli su i članovi stručnog štaba sa pobedničkim peharom, a vaterpolisti su nosili majice sa natpisom "Ne damo titulu", uz podsećanje na osvojenu titulu evropskog prvaka iz Ajndhovena 2012.
Kapiten reprezentacije Živko Gocić prvi se obratio građanima:
– Hvala vam što nas volite, budite ponosni što imate ovakvu ekipu!
Gojko Pijetlović, najbolji golman evropskog šampionata, umesto govorancije je iskoristio priliku da prigodnom pesmicom nagradi upravo kapitena Gocića.
– Uzmi, Žile, evro-titulu – zapevao je Pijetlović, a prihvatila je okupljena masa.
Kad smo kod pesme, i pevač Saša Kovačević je postao deo "dekora" kad je okupljanje sportista ispred Gradske skupštine u pitanju, pa je publiku obradovao svojim hitovima…
Na kraju, jedan od iskusnijih Nikola Rađen objasnio je koliko ga motivišu "ovakvi trenuci" i nada se da će za EP koje će se 2016. održati u Beogradu biti veliko interesovanje:
– Osećaj je neopisiv za sportistu, čast je da ga dočeka njegov narod. Nadam se da ćemo u Beogradu odbraniti titulu i da će to biti dobra uvertira za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.
Posle polučasovnog programa okupljeni narod se razišao, a
reprezentativce su u holu Gradske skupštine pozdravili gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradski sekretar za sport Slavko Gak.
 

Mandić bez suza

Dušan Mandić je zaplakao posle finalnog meča. Igrao je sa velikim bolovima zbog upale ušiju i bio među najboljima. Prepun emocija bio je i na balkonu, osim što sada suza nije bilo.
– Presrećan sam, ovo je ekipa sa kojom je milina igrati. Pobediti onako Mađare u onako prelepom ambijentu može samo da se poželi – naglasio je ponovo mladi vaterpolista Partizana.

 

Slavilo se od Subotice do Kosovske Mitrovice

Slavila je Srbija od Subotice preko Beograda, do Pirota, Vranja… Međutim, posebno emotivno je bilo u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde su Srbi izašli na ulice da bi proslavili trijumf "delfina" u Budimpešti. Okupljeni građani su uzvikivali: "Srbija, Srbija", a pojedinci su kružili ulicama u automobilima okićenim srpskim trobojkama. Korišćena su i pirotehnička sredstva.
U blizini glavnog Ibarskog mosta, koji razdvaja južni od severnog dela Mitrovice, mogli su se videti pripadnici Kosovske policije i Euleksa, ali je celo slavlje proteklo bez incidenata.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here