Poplavljenima 100.000 franaka u hrani

0

Pored humanitarne robe: Jadranko Lešić
 

Uz pomoć i angažovanje velikog humaniste Jadranka Lešića, direktora filijale Migrosa u Arbonu, Migros iz istočne Švajcarske je uz odobrenje direktora Bilanda donirao i 100.000 franaka u hrani.

– Migros Ostšvajc je donirao prehrambene konzerve u vrednosti 70.000 i testenina u vrednosti od 30.000 franaka. Hranu su nekoliko dana pakovali, a prvi šleper je stigao u Banjaluku i mesta oko Doboja, Modriče, Šamca i okolnih sela. Ostali kamioni su odvezeni u Obrenovac, Zvornik i Valjevo, sa okolnim selima.

Organizator tranSPORTa je bio neumorni Radislav Đokić iz Kura. Moram napomenuti da su se u ovoj akciji priključile i firme "Bina i Jonja" – kaže direktor filijale Migrosa u Arbonu Jadranko Lešić i dodaje:

– Pošto sam na ovoj poziciji, dao sam sve od sebe da se pomogne našem narodu u otadžbini. Akcije nisu završene s time što smo donirali hranu. Tek sada počinju veliki problemi. Narod će imati u prvim nedeljama da jede, a šta će biti kasnije, to niko ne zna. Zaraze i pogotovo bolesti kod dece će biti veliki problem. Takođe, moramo sanirati ljudima kuće, jer će doći jesen i zima pa šta će onda taj narod – veli Lešić.

 

U akciji i lekari

– Pošto stanujem u Volfurtu u Austriji, uključili smo i komoru doktora u Austriji, pa ćemo i sa te strane pokušati pomoći našem narodu – kazao je Lešić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here