pixabay.com
Mango

Voće je odličan izvor vitamina i minerala koji su nam i te kako potrebni za održavanje zdravlja. I dok bi voće kao zdrava namirnica bez sumnje trebalo da bude deo naše svakodnevne ishrane, nutricionisti upozoravaju da nije svako voće isto.

Dijabetičari bi trebalo da paze tokom izbora voća jer neke vrste sadrže veliki udeo šećera. Iako su ti šećeri sami po sebi prirodni, istraživanja pokazuju da ne odgovaraju svakom.

Kako prenosi “WebMD”, čak sedam vrsta voća sadrži velike količine šećera koje, ako se pretera s njihovim konzumiranjem, mogu da izazovu nakupljanje kilograma, ali i mnoge druge zdravstvene probleme. To su mango, grožđe, trešnje, kruške, lubenica, smokve i banane.

Na primer, samo jedan mango sadrži neverovatnih 46 grama šećera, pa možda nije baš najbolji izbor ako pokušavate da pazite na težinu ili bar smanjite unos šećera koji jedete.

S druge strane, nutricionisti naglašavaju da postoji i voće koje sadrži vrlo malo šećera, pa ih samim tim preporučuju za češće konzumiranje. To su avokado, maline, dinja, papaja i jagode.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here