Porodica nema para da posećuje Karadžića

0

Radovanova ćerka Sonja Karadžić-Jovičić

 

Ćerka Radovana Karadžića, Sonja Karadžić-Jovičić, rekla je za ovaj list da nisu otvoreno ni tražili pomoć od institucija RS, svesni da bi se to protumačilo na drugačiji način, ali priznaje da su očekivali da će nadležni imati sluha za potrebe porodice prvog predsednika RS.

 

"Taj sluh, vidimo, imaju svi u Federaciji, posebno kada je reč o ljudima poput Ganića ili Silajdžića, koji mogu da koriste državni novac u privatne svrhe. Naša poslednja porodična poseta je bila krajem marta prošle godine i nemamo u planu neke nove odlaske, pošto nemamo novac za troškove puta i boravak u Hagu", kaže Sonja Karadžić-Jovičić.

 

Ona smatra da bi taj problem morao biti rešen, odnosno da treba omogućiti članovima porodice haških zatvorenika da bar dva ili tri puta godišnje vide svoje najbliže.

 

Za razliku od najbližih članova porodice Karadžić, novčanih problema nemaju članovi pojedinih nevladinih organizacija iz FBiH, poput "Majki Srebrenice", koje su se krajem oktobra prošle godine organizovano uputile ka Haškom tribunalu, kako bi prisustvovale početku suđenja Karadžiću.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here