pixabay.com

Hakerski napad na mejl predsednika austrijske pokrajine Koruška Petera Kajzera otkrio je čudne savete njegovog portparola Andreasa Šefermajera za pospešivanje imidža.

Tako je, prema pisanju dnevnika “Kljane cajtung ” Šefermajer predložio angažovanje “tapšača”, odnosno navodne fanove koji bi tapšali i tako naveli publiku na skupovima da tapšu Kajzeru.

Šefermajer, međutim, nije imao takve ideje samo za manifestacije, već je savetovao i kako uopšte poboljšati imidž Kajzera.

Predložio je da se pisma čitalaca u medijima pune sa “fejk naloga”.

Za objave u društvenim mrežama portparol je, prema otkrivenim mejlovima, predvideo strategiju da funkcioner Socijaldemokratske partije Austrije (SPO), čiji je Kajzer član, i poslanici preko tvitera, fejsbuka i drugih mreža što više objavljuju u cilju sprečavanja napada na Kajzera i uopšte stranku.

Šefermajer se požalio da trenutno gotovo da nema objava članova i funkcionera SPO.
Na upit “Klajne cajtung” Šefermajer je rekao da se radi o mejlu starom šest godina i naglašava da se ne radi o manipulaciji, već da je sve legalno.

Rekao je da su ” tapšači ” od 1820-tih godina u mnogim sferama tradicija, i da mu je bilo važno da kod političkih govora bude stvorena dodatna atmosfera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here