Poslanik pita: Pošto parada? Ministar odgovara: Parada je bila 30.9.

0

I da, na paradi je bio Vladimir Putin, ako poslanik nije još obavešten
 

Veselinović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je na pitanje koje je postavio pre mesec i po, dobio "odgovor" ministra obrane Bratislava Gašića, koji je "pročitao do poslednjeg slova", ali da je u njemu samo obavešten da je "odluku o održavanju parade doneo predsednik Republike 30. septembra i da je parada održana 16. oktobra".

 

"I Narodna skupština, i građani Srbije ostaće uskraćeni verovatno zauvek za to koliko je koštala vojna parada. Vlada Srbije, iako je i premijer Aleksandar Vučić javno rekao da će se saznati koliko je koštala vojna parada, nije to želela da kaže", rekao je Veselinović.

 

Prema rečima poslanika SDS, u delu odgovora o tome koliko je koštala vojna parada, navodi se da je "utrošak finansijskih sredstava bio u okviru sredstava planiranih u budžetu Republike Srbije za 2014. godinu".

 

"Pitam se kako, kada parada nije bila planirana za 2014. godinu – jer ovde jasno piše da je odluka o održavanju vojne parade doneta 16 dana pre njenog održavanja? Ako je u okviru finansijskih sredstava koja su bila planirana za 2014. godinu, pitam se na uštrb kojih sredstava, da li na uštrb plata ljudi zaposlenih u odbrani, vojnika, oficira, jer nema drugog načina?", rekao je poslanik SDS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here