Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zbog obilnih padavina koje od juče ne prestaju u Beogradu vatrogasne ekipe su na terenu, a saobraćaj je usporen jer su ulice prekrivene vodom.

U poslednjih 12 sati u Beogradu je palo 38 litara kiše. Vatrogasne ekipe čiste kanale kako ne bi došlo do izlivanja. Saobraćaj na beogradskim ulicama je usporen, a trolejbusi na liniji 29 su u zastoju.

U Vojvođanskih brigada u Batajnici, kako javljaju korisnici društvenih mreža, voda je ušla čak u garaže. Voda je prekrila Autokomandu i delove Zemuna.

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se ujutro i pre podne u severnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima očekuju obilne padavine – od 30 do 50 mm za 24 sata, a u oblasti centralnog i južnog Banata, Beograda, jugozapadne i zapadne Srbije lokalno i više.

AMSS je ranije danas upozorio da će vozače pratiti kiša, a povremeno i jači pljuskovi, koji će doneti mokre kolovoze i smanjenu vidljivost.

Takođe, niska oblačnost i magla dodatno smanjuju vidljivost, a i odroni su zbog ovakvog vremena učestaliji.

Slivanje vode sa useka u klisurama nanosi zemlju na kolovoz što dodano utiče na proklizavanje vozila, a potom smanjuje stabilnost vozila i dosta produžava zaustavnim put, dodaje se u saopštenju.

Moguća izlivanja reka

Hidrolozi upozoravaju da su moguća lokalna izlivanja na manjim bujičnim vodotocima.

Na slivovima Jadra, Ljuboviđe, Drine, Lima, Kolubare, Uba, Tamnave i Ljiga sa pritokama vodostaji će biti u umerenom i većem porastu od 05. do 07. novembra, upozorava RHMZ.

Postoji mogućnost da se vodostaj približi upozoravajućim nivoima i i da dođe do lokalnih izlivanja na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, kao i na području Srema, Beograda i Banata.

Vreme narednih dana

Prvog dana vikenda oblačno i još malo hladnije, ujutro i pre podne mestimično kiša. Vetar slab, severozapadni. Najniža temperatura od 6 do 11, najviša od 10 do 15 stepeni.

U nedelju umereno oblačno i u većem delu suvo, samo još ponegde slaba kiša. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 4 do 9, najviša od 13 na severozapadu do 18 stepeni na jugoistoku.

U ponedeljak naoblačenje mestimično sa kišom koje će ujutro da zahvati severne, do kraja dana proširiće se i na ostale krajeve. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 7, najviša od 12 na severu do 19 stepeni na jugu zemlje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here