Youtube/Printscreen
Rupert Merdok

Medijski magnat Rupert Merdok (92) najavio je da će se povući sa mesta predsednika medijskih kompanija “Foks korporejšn” i “Njuz korp”.

Merdoka će na mestu predsednika obe kompanije zameniti njegov sin Laklan, dok će on preći na poziciju “predsednika emeritusa”, prenosi CNN.

“Ceo profesionalni život bio sam svakodnevno angažovan na vestima i idejama i to se neće promeniti, ali je pravo vreme za mene da preuzmem drugačije uloge, znajući da imamo zaista talentovane timove”, naveo je Merdok u dopisu zaposlenima.

Merdok je svog sina nazvao “strastvenim, principijelnim vođom”.

Ova odluka dolazi nekoliko meseci nakon što je medijski mogul odbacio plan da spoji Foks i Njuz korp, čime bi se dva medijska giganta ponovo ujedinila, prenosi BBC.

“Imamo sve razloge da budemo optimistični zbog godina koje dolaze. Ja sigurno jesam i planiram da budem ovde i učestvujem u njima”, naveo je Merdok.

On je kritikovao druge medije u SAD zbog, kako je naveo, dosluha sa “visokom klasom” elita, optuživši ih da “trguju političkim narativima, umesto da traže istinu”.

Merdok, koji je medijima počeo da se bavi 1950-ih, postao je glavni holivudski direktor 1985. godine kada je kupio “20th Century Fox” za 600 miliona dolara.

Godinu dana kasnije kupio je nekoliko američkih televizijskih stanica i stvorio “Fox Broadcasting”.

“Foks njuz” je pokrenut 1996. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here