UEFA.com
Kirijakos Micotakis i Aleksandar Čeferin

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin posetio je Grčku i obavio razgovore sa čelnim ljudima te zemlje, kao i sa predstavnicima Fudbalskog saveza. Glavne teme odnosile su se na razvoj fudbala, bezbednost na stadionima, kao i na borbu protiv nameštanja mečeva.

On je sa svojim saradnicima, potpredsednikom FIFA Gregom Klarkom i Zoranom Lakovićem, posetio prestonicu Grčke gde su ga dočekali premijer Kirijakos Micotakis i ministar kulture i sporta Lefteris Avgenakis.

Čeferin i Micotakis potpisali su Deklaraciju o namerama kojima se definiše obostrana posvećenost razvoju fudbala i bezbednosti na sportskim događajima u Grčkoj. Takođe, razgovaralo se i o brojnim temama koje su se ticale samog funkcionisanja mečeva.

– Velika je čast za mene što sam ponovo u Atini, gradu u kojem sam pre četiri godine izabran za predsednika UEFA – rekao je Čeferin tokom dvodnevne posete i dodao:

– Sastanci sa predstavnicima vlade i ljudima iz grčkog fudbala su bili konstruktivni. Imali smo otvorene razgovore o glavnim temama i situaciji u grčkom fudbalu. Akcija je potrebna sa svake strane kako bi se poboljšala slika fudbala. Ako sve strane sarađuju, progres i napredak se može postići u svim oblastima, a naročito u bezbednosti i borbi protiv nameštanja utakmica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here