Predstavlja nas Milan Stanković!

0

 Milan Stanković je rođen 9. septembra 1987. godine u Beogradu

 

Godine 2007. učestvuje na muzičkom takmičenju "Zvezde Granda". Ubrzo postaje apsolutni favorit publike (od 14 takmičarskih emisija, čak u 12 je na prvom mestu po broju SMS glasova publike). Zahvaljujući brojnim fanovima, ulazi u super finale i privlači ogromnu pažnju medija.

 

Pobedničku kompoziciju Gorana Bregovića, za koju je tekst napisala Marina Tucaković, Stanković će izvesti u prvom polufinalu "Evrosonga" 25. maja, kada će u "Telenor areni" u u Baerumu, nadomak Osla, nastupiti i predstavnici Finske, Rusije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Moldavije, Letonije, Estonije, Grčke, Islanda, Malte, Portugalije, Makedonije, Belorusije, Belgije, Poljske i Albanije.

Iste godine njegovi singlovi se pojavljuju na kompilacijskim diskovima "Zvezda Granda" (tiraž 100.000 primeraka). Pored nastupa na prostoru bivše Jugoslavije, izdvajaju se njegovi nastupi u Americi i Švajcarskoj.

 

U maju 2009. izlazi Milanov debi album "Solo", koji se brzo rasprodaje u 50.000 primeraka. Pesme sa albuma "Solo" postaju hitovi. Mladi ljudi širom regiona osnivaju fan-klubove, šalju mu poklone i pisma, imitiraju njegov ekscentrični stil oblačenja i prepoznatljivu frizuru. Famu koja nastaje oko njega mediji nazivaju "Milanomanija".

 

Krajem oktobra 2009. pojavljuje se spot za pesmu "Face" koji nailazi na veoma pozitivne kritike.

 

Zbog prepoznatljivog glasa, izgleda i stava, Milan je za kratko vreme postao jedna od najvoljenijih i najosporavanijih zvezda. Nikoga ne ostavlja ravnodušnim – dok ga jedni obožavaju, drugi ga osporavaju. Jedno je sigurno – mediji i publika pomno prate svaki njegov pokret.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here