EPA/Robert Ghement
Bivši premijer Crne Gore Duško Marković

Premijer Crne Gore Duško Marković upozorio je mitropolita Amfilohija da ne podstiče nerede u Crnoj Gori.

“Ovo je poslednje upozorenje mitropolitu Amfilohiju da ne podstiče nerede”, rekao je Marković.

Širom Crne Gore od petka se organizuju protesti zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

“Pozivam sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori da se vrate u crkve i hramove, da pozovu vernike da služe i da borave u hramovima, da ih ne pozivaju na pružanje otpora vlastima u odnosu na Zakon o slobodi veroispovesti, jer iz crkava, hramova i njihovih liturgija izlazi na ulice, projektuju se neredi, napadi na policijske službenike, građane i imovinu. Poziv za dijalog je otvoren, a mitropolitu savetujem da ne podstiče nezadovoljstvo i nerede. Ovo je poslednja opomena u tom smislu”, napisao je premijer Crne Gore.

Marković je istakao da Crna Gora i njene institucije „neće dozvoliti izazivanje nereda, napade na državne službenike, policiju i ugrožavanje državne imovine i ograničavanja prava drugih“.

„Poručujem građanima – imajte strpljenja. Crna Gora je evropska država 21. veka. Ovdje neće biti nikakvog sukoba. Ovde nije nikome tesno – ni Srbima, ni Crnogorcima ni Albancima, ni Muslimanima – Bošnjacima, ni Hrvatima ni bilo kome drugom. Crna Gora je dom za sve. Ali u Crnoj Gori će se poštovati crnogorski zakoni, a ne nečiji drugi. Ne brinite za svoju bezbednost. Država je tu da štiti vašu sigurnost i sigurnost vaših porodica”, poručio je Marković.

3 COMMENTS

  1. Komunisticko potomstvo nastavlja tamo gde su preci stali. Taktika po naredjenju gazda – korak po korak dok se ne ostvari cilj i Srpstvo sasvim iskomada i podeli. Onda nece biti tesko, jednu po jednu grupu eliminisati.
    Treba li potomstvo zaliti? Pa ocevi rade na tome da im pokolenja budu robovi.

  2. Duško Marković, premijer Crne Gore , čovek bez ličnog i političkog integriteta, čovek koga gura i šamara ko god stigne, preti, ljudi on preti, sram ga bilo, da ga sram bilo, ali to nije sve, on besramno laže, stavlja metu na mitropolita Srpske pravoslavne crkve, na celu Crkvu, na Srbiju, da opravda teror i bezakonje koje on i njegovi saučesnici besramno čine. Ove Reči Isusa Hrista će im se urezati u srca i duše;” kao grobovi ste, izvana okrečeni, a iznutra smrad i trulež!”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here