Youtube/Mira Adanja-Polak - zvaničan kanal
Vesna Malohodžić

U Beogradu je posle duge i teške bolesti preminula Vesna Malohodžić, glumica koja je odigrala preko pedeset filmskih i televizijskih uloga, objavilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije.

Ime Vesne Malohodžić se vezuje za „zlatno doba” televizije, kada su u usponu bili serijski i filmski program. Glumila je u Beogradskom dramskom pozorištu, Pozorištu na Terazijama i drugim pozorištima.

Diplomirala je na Pozoršnoj akademiji u Beogradu, u klasi Ognjenke Milićević.

Tokom duge i bogate karijere, ostvarila je brojne i zapažene uloge u filmovima Jedanaesta zapovest, Prava ljubav, Život je masovna pojava, Sutjeska, Tren, Nije nego, Noć punog meseca.

Gledaoci je pamte po televizijskim serijama Kuda idu divlje svinje, Vruć vetar, Izdanci iz opaljenog grma, Dimitrije Tucović, Više od igre, I to se zove sreća, Sedam sekretara SKOJ-a, Priče preko pune linije, Slom, Jugovići, Vuk Karadžić.

Za ulogu kneginje u seriji Vuk Karadžić osvojila je „Gran-pri Evrope“ za najbolje glumačko ostvarenje 1988. godine, a dobitnica je i glavne nagrade za žensku ulogu u TV filmu Roman o kontrabasu na festivalu u Montreu. Poslednju ulogu odigrala je u TV drami Seoba Srba, 1994. godine.

Vreme i mesto sahrane Vesne Malohodžić biće naknadno saopšteni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here