Vesti
Episkop Siluan sa sveštenicima

Stručnjaci upozoravaju stanovnike Novog Južnog Velsa da još moraju da budu na oprezu zbog mogućih poplave. Iako je za vikend situacija izgledala nešto bolje nego prethodnih dana, u nedelju popodne su poplave ponovo zapretile, a država se sprema da se suoči sa još danima olujnog i opasnog vremena.

Tako je predgrađe Šofilds, severozapadno od Sidneja, poplavljeno u nedelju rano ujutru nakon noći koja je obilovala grmljavinama i obilnom kišom.

I susedno predgrađe Riverstoun je takođe, ponovo pogođeno obilnim padavinama.

Stanovnici su se javljali da im je voda prodrla treći put u toku nedelje u kuće, i da je nivo vode u potopljenim domovima blizu metra.

Red ispred kuhinje u crkvenoj sali

Građani su ujutru u Oksli parku, zapadno od Sidneja, pronalazili automobile potpuno pod vodom.

I dalje je na snazi upozorenje o teškim vremenskim prilikama zbog obilnih padavina, koje se protežu od gradskog područja Sidneja do Ilavare i Australijske kapitalne teritorije, gde se nevreme očekuje narednih dana.

Upozorenje o teškim vremenskim prilikama sa obilnim padavinama ostaju na snazi u NSW za područje Ilavare i delove Hantera, metropolitanske regije, Južnu obalu, i centralni i južni Tejbllends.

Spremni za evakuaciju

Komesarka Državne hitne službe (SES) Novog Južnog Velsa, Karlin Jork, pozvala je ljude u područjima koja bi mogla da budu ponovo poplavljena da se spreme za evakuaciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here