Pretio bombom, oteo svoje dete

0

U bečkom tržnom centru Milenijum siti u 20. okrugu, u utorak je još uvek neimenovani muškarac uzeo sopstveno dete kao taoca i pretio da će baciti bombu. Zbog te pretnje, policija je iz tržnog centra evakuisala oko 900 osoba i privremeno obustavila saobraćaj na linijama gradskog prevoza koje tamo imaju stanicu.
Muškarac (34 godine) je ušao zajedno sa četvorogodišnjom ćerkom u igraonicu i počeo da viče. Pošto ga je neko od zaposlenih zamolio da napusti prostorije na petom spratu zgrade, on je zapretio bombom. Potom je zatražio od zaposlenog da izvede svu decu iz igraonice, preneo je portparol policije Paul Ajdenberger. Oko 100 osoba nalazilo se u vreme pretnje bombom u igraonici.
Pripadnici specijalne jedinice policije Vega uspeli su da iznenade (ipak) nenaoružanog napadača, kojeg su uhapsili posle kraćeg pokušaja pružanja otpora. Uz pomoć policijskih pasa pretresen je peti sprat kako bi se proverilo da li stvarno postoji bomba. Tom prilikom prekontrolisane su i dve torbe čiji vlasnici nisu pronađeni, ali nije otkriven nikakav eksploziv.
Četvorogodišnja ćerka uhapšenog prevezena je do policijske stanice u kojoj su je čekala braća.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here