Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović predstavio je danas autobuskim prevoznicima plan subvencija za narednih šest meseci.

Momirović im je poručio da je vlada uspela da izdvoji značajna sredstva za taj sektor – više od 2,6 milijardi dinara.

Momirović je, posle sastanak sa predstavnicima autobuskih prevoznika, rekao za Tanjug da će subvencije po svakom autobusu biti 600 mesečno, uz dva uslova, a to su da poseduju licence i posluju po zakonu i da ne otpuste više od 10 odsto radnika.

– Uprkos velikim ekonomskim problemima u kojima se ceo svet nalazi uzrokovan pandemijom koronavirusa, uspeli smo da obezbedimo subvencije za autobuske prevoznike koje uopšte nisu male – rekao je Momirović.

Naglasio je da se ova privredna grana nalazi u najtežim okolnostima do sad, kao i da oni drže ne samo linijski nego i lokalni saobraćaj.

– Oni obezbeđuju da ljudi idu na posao… Mi smo kao vlada odvojili sredstva da im pomognemo da ove teške okolnosti prevaziđu i uveren sam da će ova pomoć biti dovoljna u narednom periodu, da ćemo zajedno pregurati ovu situaciju i vratiti se poslovanju kakvo je bilo u normlanim okolnostima – naveo je Momirović.

Zahvalio je prevoznicima što su sačuvali svoje zaposlene i vozni park, i poručio da će se zajednički ići napred u ovom teškom vremenu.

Sastanku je, pored predstavnika autobuskih prevoznika, prisustvovala i sekretar Udruženja za saobaćaja PKS Milica Dubljević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here