Prijatelji pozvani na trpezu ljubavi

0

KONCERT DUHOVNE MUZIKE: Hor "Sveti Roman Slatkopojac"

Ova prilika je iskorišćena da se pokaže dobra volja za razgovor i druženje, kao i iskazivanje zahvalnosti za dobru saradnju.

 

Tradicija: Gosti u hram Vaskrsenja Hristova dolaze svakog 14. januara

Pozivu su se, između ostalih, odazvali apostolski nuncije Peter Štefan Curbrigen, biskup Franc Šarl, Anton Štifter iz "Kulturamta", Mihael Veninger ispred Ministarstva inostranih poslova Austrije, odbornik Aleksander Nikolai, biskup jermenske crkve Krikorijan, ambasador Srbije u Austriji Milovan Božinović i konzul Kosta Simonović.

 

Posle večernje službe, hor "Sveti Roman Slatkopojac" iz Petrovaradina, pod dirigentskom palicom đakona Petra Kojića, izveo je mali koncert duhovne muzike koji je sve prisutne oduševio.

Gramata za Silviju

Predstavnici "Bank Austrija" Silviji Barobek ovim povodom uručena je gramata zahvalnosti za dobru saradnju.

Ugledne goste pozdravili su starešina hrama otac Drago Vujić i predsednik Crkvene opštine u Beču Radosav Mitrović, poželevši im srećnu i Bogom blagoslovenu Novu 2010. godinu.

Predsednik Crkvene opštine u svom obraćanju naglasio je da se ovaj skup priređuje treći put i da će i ubuduće svakog 14. januara u 18 časova biti održavan. On se, takođe, zahvalio svim prisutnima na dosadašnjoj dobroj saradnji.

Posle toga su gosti hrama, članovi okteta i parohijani prisustvovali trpezi ljubavi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here