Priključili se i nemački trgovci

0

Vredni volonteri: Šleper za Loznicu
 

Pomoć u sabirni centar je stigla i iz Bad Nauhajma . Akciju su pokrenuli Tanja Pavlik i Raško Perić.

Ručak

– Konzulat, Slavko Todić i Siniša Spasojević, organizovali su ručak za sve volontere. Zahvalio bih dnevnom listu "Vesti" koji od početka prati sve akcije kriznog štaba u Frankfurtu.

– U Marketinškoj agenciji Milć und Zucker (Mleko i šećer) smo organizovali humanitarnu akciju u kojoj su učestvovali gotovo svi saradnici firme. Dovezli smo veliki kombi sa prikolicom i jedan pik-ap. Doneli smo vodu, brašno, šećer, pirinač, mleko za bebe, nekoliko pakovanja kartonskih kutija i veliki broj kutija punih odela za decu i higijenskog materijala. Ukupno oko 8 tona – rekao je Raško Perić iz Frankfurta, poreklom iz Žagubice.
 

– Kontaktirala sam naš konzulat u Frankfurtu i oni su mi najljubaznije rekli da donesemo sve što smo sakupili u sabirni centar. U marketinškoj agenciji moga supruga radi samo Raško Perić koji je poreklom iz Srbije ali su svi podjednako učestvovali. Želimo da pomoć ode i u Srbiju i u Bosnu. Čak smo gledali da kupimo konzerve sa hranom koje ne sadrže svinjsko meso. Naišli smo na veliku spremnost ljudi da nam pomognu i van naše firme. U prodavnici Edeka, dok smo od sakupljenog novca kupovali robu, priključili su nam se i radnici te prodavnice i dali novčani prilog, a šef Edeke u Bad Nauhajmu nas je sačekao na kasi sa jednom paletom jestivog ulja koje je prilično skupo. Ja sam poreklom iz Loznice i slučaj je hteo da baš dođemo kada se sprema kamion za moj grad – kazala je Tanja Pavlik.

Volonteri iz Bad Nauhajma su ostali da pomognu oko sortiranja, a najvredniji među njima bio je Kaj Pavlik, vlasnik marketinške agencije.
 

– Pomoć koju su sakupili klubovi koji se nalaze na području Hesena, naši građani kao i Nemci, uspeli smo da sortiramo u utovarimo u šleper od oko 20 tona koji ide za Loznicu. Pored ovog šlepera, do sada su preko kriznog štaba u Frankfurtu otišli šleperi u Crveni krst u Beograd, Kraljevo, Čačak, a jedan je iz Majnca poslat za Sremsku Mitrovicu. Iz hrama u Frankfurtu otpremljeni su šleperi za Doboj, Teslić i Banjaluku. Veliki broj naših građana je uključen u ovu akciju i u Vizbadenu, Majncu, Koblencu i Darmštadtu. Srpska pravoslavna crkva iz Diseldorfa ima takođe sakupljeno oko 20 tona za Obrenovac, pa sada vodimo pregovor sa određenim ljudima kako da rešimo još jedan šleper. Pomoć stiže u naš centar sa svih strana – rekao je koordinator akcije, vicekonzul Živorad Petrović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here