EPA/Andy Rain

Odgovorni za planirane nerede u Ulici Oksford u centru Londona moraju da budu gonjeni i zatvoreni, izjavila je danas britanska ministarka unutrašnjih poslova Suela Brejvermen.

Devet osoba je uhapšeno juče nakon što su objavljene glasine o planiranoj pljački prodavnice JD Sports na društvenoj mreži Snepčet, preneo je britanski “Tajms”.
U postu je naveden kod odevanja, zatim podeljen na TikToku i potom izbrisan.

Brejvermenova je rekla da je zatražila izveštaj od Londonske policije, koja ima njenu punu podršku da učini šta god je potrebno da obezbedi javni red.

Reagujući na video snimak policajaca koji pokušavaju da obuzdaju one koji su se okupili na Vest Endu, ona je napisala da se ne može dozvoliti da bezakonje koja se vidi u nekim američkim gradovima dođe na ulice Velike Britanije.

“Odgovorni moraju da budu gonjeni i zatvoreni. Ništa manje ne očekujem od Londonske policije”, istakla je ona.

Brejvermenova je mislila na pljačku i vandalizam viđene tokom protesta u nekoliko velikih američkih gradova nakon ubistva Džordža Flojda 2020. godine.

Dodatne policijske snage poslate su juče da patroliraju područjem gde se očekivalo okupljanje ljudi.

Sadik Kan, gradonačelnik Londona, pozvao je ljude na društvenim mrežama da ignorišu objavu i upozorio da će oni koji budu počinili zločine biti tretirani strogo.

Dvojica muškaraca uhapšena su kod Mekdonaldsa nešto posle 15.30, u blizini prodavnice za koju se govorilo da će bila meta napada.

Prama rečima portparola policije, četiri osobe su uhapšene zbog sumnje da su prekršile naredbu o razilaženju, jedna osoba je uhapšena zbog sumnje da je išla opremljena za krađu, jedna osoba je uhapšena zbog sumnje da je napala policajca i jedna osoba je uhapšena zbog sumnje da je prekršila javni red.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here