commoswikipedia.org/Julian Nyča
Preševska dolina

Vlada u Prištini odobrila je nacrt budžeta za narednu godinu u kome su planirana dva miliona evra za Preševsku dolinu, kako Albanci zovu Bujanovac, Preševo i Medveđu.

Planirani budžet Kosova je dve milijarde i 748 miliona evra, što predstavlja povećanje od 8,7 odsto u odnosu na ovu godinu.

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je na sednici vlade da je budžetom za 2022. godinu za vojsku izdvojeno preko 100 miliona evra.

– Danas sam se sastao sa ministrom finansija, sa kojim smo još jednom pregledali završni budžet. Ovim budžetom počećemo da gradimo 50 obdaništa. Ovim budžetom počećemo put Prizren-Tetovo. Prvi put smo budžetom predvideli podršku za Preševsku dolinu (opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa) u iznosu od dva miliona evra – naveo je Kurti.

Dodao je da je za “Trepču” i “Telekom” izdvojeno 40 miliona evra.

– Krenućemo u projekat socijalnog stanovanja. Za šemu zapošljavanja mladih izdvojili smo 20 miliona evra. Opredelili smo 10 miliona evra za kupovinu ambasada u savezničkim zemljama, prvi put smo povećali budžet za poljoprivredu za preko 70 miliona evra – rekao je Kurti, prenose prištinski mediji.

Ovaj Nacrt budžeta biće prosleđen skupštini na konačno usvajanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here