Pritisak i iživljavanje vladajućih struktura

0

Natavlja se degradacija Skupštine Srbije: Zoran Živković

 

– Ova vanredna sednica zakazana je juče u rano posleposle, a prve tri tačke Vlada je usvojila juče. Inače prve tri tačke su zapravo zajmovi od Svetske banke i EBRD u vrednosti od 300 miliona evra koji će biti korišćeni za putnu infrastrukturu. Narodni poslanici, njih 205, je juče ekspresno tražilo tu vanrednu sednicu. Svi poslanici još nisu ni dobili ovaj materijal. Nemoguće je sve ovo pročitali za 24 sata, a radi se o ugovorima o kreditima koje bi Srbija trebalo da uzme – rekao je Živković novinrima u Skupštini Srbije.

 

Nova stranka čiji je Živković predsednik je ocenila da ovakav manir ukazuje na nastavak degradacije uloge i ugleda Skupštine Srbije, jer su poslanici juče posle 12 sati poslanici obavešteni da je za danas zakazano vanredno zasedanje s početkom u 13 časova.

 

"Ovakvo brzopleto sazivanje sednice skupštine intenzivira proces degradacije uloge i ugleda parlamenta, ali govori i o patološkoj nervozi i panici aktuelnog režima. Poslanici Nove stranke pozivaju poslanike drugih političkih opcija da se zajedno suprostavimo ovom sramnom procesu", navela je stranka Zorana Živkovića.

 

"Da paradoks bude još veći, ovakvo prebrzo vanredno zasedanje zahtevalo je 205 poslanika vladajuće koalicije, a da ni oni nisu videli nijednu reč iz predloženih tačaka dnevnog reda. Dakle, oni su tražili zasedanje (na slepo), bez bilo kakvih saznanja o predlozima zakona i odluka o kojima treba da odlučuju za manje od 24 sata", navela je Nova stranka.

 

U saopštenju se ističe da je "time manir diplomiranja i doktoriranja (na slepo), bez bilo kakvog poznavanja materije prenet i u parlamentarni život Srbije".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here