EPA-EFE/CLEMENS BILAN
Bundestag

Pregovori Rusije i Zapada o rešavanju sukoba u Ukrajini trebalo bi da počnu 2024. godine, posebno ako u SAD na izborima pobedi Donald Tramp, izjavio je poslanik nemačkog Bundestaga Matijas Mosdorf.

“Ja to očekujem. Haos će se završiti – najkasnije nakon pobede Donalda Trampa u Americi. Njegova pobeda mogla bi da bude pozitivan momenat. To je velika nada razumnih ljudi na ovom svetu”, rekao je Mosdorf u intervjuu za “Izvestija”.

Takođe je dodao da su mnogi već umorni od postupaka aktuelnog šefa Bele kuće Džozefa Bajdena.

“Bajdenu i njegovim korumpiranim stratezima ruke su do lakata u krvi. Ljudima u celom svetu je dosta toga”, ocenjuje Mosdorf.

Američki predsednički izbori bi trebalo da se održe u novembru 2024. U decembru je rejting Donalda Trampa prvi put premašio rejting aktuelnog šefa Bele kuće Džozefa Bajdena (47% naspram 43%).

Evropske zemlje strahuju da će, ako republikanac dođe na vlast, Vašington preispitati svoje pristupe podršci Kijevu u ukrajinskom sukobu.

1 COMMENT

  1. Хаос ће се завршити после промене власти у Немачкој…Немци не чекају изборе у САД, Немци хоће самосталну политику која им обезбеђује економски просперитет а не рецесију због погрешних политичких одлука актуелне владе…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here