Prokletstvo Bele Gutmana i dalje traje!

0

Žorž Žezus i fudbaleri Benfike čestitaju protivnicima
 

Sevilja je sinoć u Torinu osvojila Ligu Evropa, pošto je posle izvođenja jedanaesteraca pobedila Benfiku sa 4:2. Posle 90 minuta i produžetaka bilo je 0:0.

"Uvek je teško kada izgubite. Tokom 120 minuta igre mi smo prikazali više i stvorili više prilika. Čestitam mojim igračima i navijačima, koji su pokazali da su vredni finala. Nije pobedio bolji tim", rekao je Žesus, preneli su portugalski mediji.

 

Ovim porazom nastavljeno je "prokletstvo" Benfike, koja od 1962. godine u sedmom finalu nekog evropskog takmičenja nije osvojila trofej. Tadašnji trener Bela Gutman je sa klubom osvojio dve uzastopne titule prvaka Evrope i tražio je povišicu, ali ga je uprava kluba odbila. Mađarski trener je tada napustio lisabonski klub i rekao da Benfika "ni za 100 godina neće osvojiti neki evropski trofej". Benfika je prošle godine igrala u finalu Lige Evropa, ali je izgubila od Čelzija sa 1:2.

 

Benfika je ove sezone osvojila prvenstvo Portugala i Liga Kup, a u nedelju ima priliku da osvoji "triplu krunu", ako pobedi Rio Ave u finalu Kupa.

"Zaslužujemo čestitke za prikazano u finalu Lige Evropa, ali moramo da razmišljamo o finalu Kupa. U fudbalu ne možete gledati u prošlost, ne postoje moralni pobednici", rekao je Žesus.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here