EPA/Fehim Demir
Željko Komšić, Milorad Dodik, i Šefik Džaferović

“Željku Komšiću, predsedavajućem Predsedništva BiH i Šefiku Džaferoviću bošnjačkom članu Predsedništva je propao plan da dramatizuju situaciju u BiH”, izjavio je srpski član Predsedništva Milorad Dodik.

– Oni koriste dešavanja iz Ukrajine i pominju kako bi se to moglo preliti u BiH – rekao je Dodik i istakao da se ukrajinska kriza ni na koji način ne može dovoditi u vezu sa političkom situacijom u BiH.

A, posebno, kazao je, to ne može biti instrument pritiska na institucije i političke predstavnike Republike Srpske da odustanu od svojih odluka i proklamovanih stavova u vezi sa vraćanjem nepravično oduzetih nadležnosti sa BiH na nivo institucija u Republici Srpskoj.

Dodik je rekao da u BiH nema političke volje za rad.

– Nema više mogućnosti da se veruje ili posluša čak i pokušaj uvođenja nekih reformi, a nema ni političke volje da se nastavi rad u skladu sa Ustavom – kazao je Dodik.

Poručio je da BiH ne može da egzistira ukoliko se ne prihvati ustavni koncept – ravnopravnost konstitutivnih naroda i konsenzus kao način odlučivanja.

– To je minimum koji bi mogao održati situaciju u BiH – rekao je i istakao da se u BiH, najčešće traži ono što već postoji. Mi nećemo kršiti Ustav. Mi ne želimo od BiH da uzmemo ono što njoj pripada – poručio je srpski član Predsedništva BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here