Prosinečki vodi Bajkovića u Konju

0

Punu deceniju je na "Marakani", ali svemu dođe kraj, pa tako i eri Bobana Bajkovića u Crvenoj zvezdi. Ekscentrični golman će u četvrtak protiv OFK Beograda verovatno odigrati poslednju utakmicu u Ljutice Bogdana.
– Nemojte mi tu temu, evo naježio sam se. Kad pomislim da jednog dana neću biti u Zvezdi nije mi prijatno, srce se stegne… I da živiš sa mačkom 11 godina, "crkao" bi kad odlaziš od nje. A ovde je u pitanju Crvena zvezda, institucija, ljubav – kaže Bajković, koji bi, kako sam priznaje, mogao da osvoji prvu "pravu" titulu u crveno-belom dresu, onu za koju je imao zasluge, jer je do pre nekoliko godina uglavnom bio rezerva ili se selio po pozajmicama. – Kad osvojiš titulu možeš i da umreš. Šampionsko slavlje sa Crvenom zvezdom je san od malih nogu. Ne bih sebi oprostio da odem iz kluba, a da ne budem prvak. Grizla bi me savest.
Bajkoviću će, inače, duel sa "romantičarima" biti jubilarni 100. u karijeri, a trebalo bi da to bude veličanstven oproštaj, jer se očekuju pune tribine zbog proslave titule.
– Titula se čeka šest sezona. Biće puna "Marakana", pa i da padaju ćuskije umesto kiše – kaže Bajković, koji će se, verovatno, zaputiti u Tursku. Tačnije u Konju, koju bi trebalo da preuzme Robert Prosinečki. Trener koji je Bajkoviću i dao šansu među stativama u Zvezdi.

 

Keln želi Milijaša
Još jedan nemački klub, pored Kajzerslauterna, želi kapitena Crvene zvezde Nenada Milijaša. Reč je o povratniku u Bundesligu, Kelnu.
Predstavnici "jarčeva" su posmatrali Milijaša na poslednjem večitom derbiju, a u četvrtak bi trebalo da prisustvuju duelu Zvezde i OFK Beograda.
Posle ove utakmice Keln bi trebalo da crveno-belima pošalje zvaničnu ponudu za Milijaša, koga je Zvezda spremna da proda, jer mu sledeće godine ističe ugovor.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here