Prošla samo Jovanovski

0

Od dve srpske teniserke na turniru u Bakuu (tvrda podloga, nagradni fond 250.000 dolara, pobednici 43.000 plus 280 WTA bodova) samo se peta nositeljka Bojana Jovanovski plasirala u četvrtfinale, dok je Vesna Dolonc, nažalost, eliminisana. Bojana je kao 40. na planeti opravdala ulogu favorita i dobila 120. na svetu Poljakinju Kataržinu Piter sa 6:3, 6:1 za 72 minuta. Naša teniserka će u borbi za polufinale odmeriti snage protiv Japanke Mise Eguči, koja je posle prebrođenih kvalifikacija najpre eliminisala trećeg nosioca, Slovakinju Magdalenu Ribarikovu sa 6:4, 7:6 (9:7), a onda još ubedljivije i Poljakinju Ursulu Radvansku – 6:2, 6:1.
Iskusna Izraelka Sarah Per je posle dva sata i osam minuta uspela da prekine trijumfalni niz naše Vesne Dolonc – 3:6, 6:2, 6:3. Srpkinja je loše počela, ali je uspela da preokrene posle zaostatka od 3:1 i osvoji set. U nastavku je poklekla, protivnica je to iskoristila na pravi način i stigla do pobede, posle koje čeka bolju iz duela prve "kosturašice" Rumunke Sorane Kirstee i Švajcarkinje Stefani Fegele.
Pokušala je Jovanovski da nešto učini i u dublu sa Kovinićevom, ali su posle 95 minuta poražene od kombinacije Panova-Vatson sa 6:4, 5:7, 11:9, koje sada idu na par Bondarenko/Molihar.
 

Kraj za Krunićevu

Aleksandra Krunić nikako da sastavi dve uzastopne pobede. Kao šesti nosilac poražena je na ITF turniru i šljakastim terenima u poljskoj Sobota Pokijetnici od Švajcarkinje Mičel sa 6:3, 6:4 za nešto više od sat i po borbe. Mičelova će u četvrtfinalu odmeriti snage sa drugom "kosturašicom", Slovakinjom Kucovom, koja je savladala Čehinju Birnerovu sa 6:2, 6:4 za 96 minuta.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here