Ispali Lajović i Bozoljac

0

Srpski teniseri Dušan Lajović, odnosno Ilija Bozoljac, brzo su završili učešće na turnirima u Umagu, odnosno Astani (Kazahstan). Lajović je, iako bolje rangiran na ATP listi (58), u Umagu (šljaka, nagradni fond 485.760 evra) ispao već u prvom kolu od Rusa Tejmuraza Gabašvilija (68) sa 6:4, 6:3, pa će se u osmini finala sastati sa četvrtim nosiocem, Portugalcem Žoa Souzom. Lajović je prvi set izgubio iako je u desetom gemu imao čak tri brejk lopte, a ruskom teniseru je bio dovoljan jedan oduzeti servis protivniku za sticanje prednosti od 1:0.
U nastavku je Gabašvili potpuno dominirao, a do pobede je stigao na Lajovićev servis, u devetom gemu uz samo jedan izgubljeni poen!
A Ilija Bozoljac se propisno obrukao na čelendžeru u Astani (tvrda podloga, nagradni fond 42.500 evra). Poražen je od četvrtog nosioca, Turčina Ilhama, za samo 40 minuta sa 6:1, 6:0! Neverovatno za tako iskusnog igrača, Dejvis kup reprezentativca Srbije. Ipak, kakvu-takvu utehu Ika je našao u paru sa Rajsom, pošto su za manje od sata eliminisali kombinaciju Ortega Olmedo/Pulgar Garsija dva puta sa po 6:2. Sada im predstoji okršaj sa četvrtim "kosturašima", Čenom i Huangom, koji su bez problema dobili Gerasimova i Lobrova sa 6:4, 6:4.

Krstin prošao
Čast srpskog tenisa dok se najbolji, Novak Đoković, tek priprema za američku turneju spasava Peđa Krstin, 258. na ATP listi. Talentovani 19-godišnji teniser iz Mokrina kod Kikinde plasirao se u četvrtfinale čelendžera u finskom Tampereu (šljaka, nagradni fond 42.500 evra) sa dve uzastopne pobede. Najpre u prvom međusobnom okršaju protiv sedmog kosturaša, Holanđanina Boja Vesterhofa (28 godina, 238) sa 6:4, 6:1 za samo 57 minuta, da bi potom, takođe, po prvi put, ceh platio Francuz Maksim Teksera (25, 268) – 7:6 (7:4), 6:2, ali za duplo više vremena. Krstin će u narednoj rundi igrati sa Špancem Ramirezom, koji je bio bolji od četvrtog nosioca, Portugalca Elijasa, sa 7:6 (9:7), 6:4.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here