Tanjug
Andrija Mandić

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić očekuje da će nova Vlada Crne Gore uskoro biti formirana kao rezultat dogovora.

– Prošli smo najvažniju deonicu – potpisali smo politički sporazum gđe smo se obavezali da ćemo formirati novu vladu i zapisali jednu veoma važnu stvar – da ne želimo da se niko miješa u naše dogovore, bilo koja adresa sa strane – rekao je Mandić.

Napominjući da je dogovoreno da vrata nove vlade budu otvorena za autentične predstavnike manjinskih naroda u Crnoj Gori, Mandić je naveo da bi time podrška toj vladi trebalo da bude značajno veća od osnovnog broja parlamentarne većine u Crnoj Gori od 41 poslaničkog mesta.

Mandić očekuje da se u narednih 15 dana postignu ključni dogovori koji bi omogućili odluku o pitanju predsednika Skupštine, mandatara i sastava Vlade.

Kada je reč o izboru mandatara, Mandić, koga je Demokratski front predložio za tu funkciju, kaže da će sve biti rezultat razgovora i dogovora.

– Usvojili smo i potpisali princip da se nova Vlada bira na osnovu demokratskih standarda koji važe svuda u svetu, da onima koji imaju najveću snagu i podršku naroda pripadaju ključne funkcije, ali kažem to je sve stvar dogovora – rekao je Mandić za RTS.

On ističe da nova vlada, za razliku od vlade Zdravka Krivokapića, neće biti ekspertska, već potpuno politička.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here