Prvi intervju sa 10 godina

0

BUDUĆI ŠAMPION: Aleksandra Šapić kao dečak

Aleksandar Šapić (35), bivši vaterpolo as, a sada političar, rođen je i odrastao u Beogradu ili, kako on kaže, na granici između Novog Beograda i Zemuna. Bio je krupna beba sa preko četiri kilograma, prohodao je već sa deset meseci, a njegov omiljeni crtani junak bio je Tarzan.
– Imao sam srećno detinjstvo uz tatu, mamu i mlađeg brata. Kao i svi novobeogradski klinci igrao sam se sa drugarima ispred zgrade. U mojoj porodici nije bilo profesionalnih sportista, a do šeste godine nisam znao ni da plivam! Vaterpolo je za mene kao klinca slučajan izbor, jer sam živeo blizu bazena 11. april – priseća se Šapić, koji je odlaske na trening shvatao vrlo ozbiljno, iako je još bio dete.
– Zbog ranog ulaska u svet sporta sa roditeljima sam išao na zimovanja i letovanja samo do devete godine. Najdraži su mi odmori koje smo provodili na Hrvatskom primorju. Sećam se i svog prvog intervjua koji je objavljen u dnevnom listu "Sport" kada sam bio desetogodišnjak i bio sam presrećan – kaže vaterpolo šampion koji je u školi bio odličan učenik.
– Mnogo toga se kod mene iskristalisalo rano, jer sam u prvi tim vaterpolo kluba Partizan ušao već sa 14 godina. Kada je trebalo da upišem srednju školu već sam imao dva treninga dnevno i umesto gimnazije upisao sam turističku školu koja je bila pored moje kuće. Posle dve godine prešao sam na vanredno pohađanje škole, jer sam sa 16 godina otišao u Bečej u kome sam proveo sedam sezona.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here