Pucale strune na sve strane

0

UVEK GLAVNA: Mia Borisavljević kao devojčica

Mia Borisavljević (30) rođena je i odrasla u Valjevu. Ima stariju sestru Ivu, mama Lidija je po zanimanju pravnik, dok je njen otac Rajko ekonomista.
– Sestra Iva mi je bila uzor i stalno sam je kopirala. Zajedno smo igrale lastiš, između dve vatre, žmurke i još kao dete volela sam da budem glavna.
Pamtim svake batine, ali ne mogu da procenim da li sam bila bezobrazna, pa sam zaslužila da budem kažnjena. Imala sam običaj da bežim iz škole zbog sankanja sa decom ili štrajka jer nam je drug dobio jedinicu – priseća se Mia, koja je još kao dete pisala pesme, pevala u crkvenom horu, išla u muzičku školu i svirala violinu.
– Jednog dana sam bahato rekla profesorki: "Ja više neću da idem u školu!" Violina je za mene bila isuviše sofisticiran instrument. Meni su po temperamentu bili potrebni bubnjevi. Violina je mnogo nežna, pucale su strune na sve strane.
U tinejdžerskom dobu odbijala je da prihvati sebe kao devojku.
– Družila sam se sa dečacima i nosila široke pantalone, košulje i steznike da mi se ne vide grudi, jer nisam htela da prihvatim da postajem devojka. Dugo sam bila zarobljena u tom nekom svom svetu, ali na kraju je sve ispalo kako treba. Kada sam bacila te široke stvari, uske su mi savršeno stajale. Tada sam samoj sebi pred ogledalom rekla: "Vau, brate, ti si prava žena."
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here