EPA/Alexander Kazakov
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin je jedini moćni lider svetske politike i zahvaljujući njemu i njegovom timu zemlja je opstala u teškom periodu sankcija, izjavio je reditelj i predsednik Saveza kinematografa Ruske Federacije Nikita Mihalkov televiziji „Rusija 24“.

„Uveren sam da je podrška Putinu nešto sasvim prirodno i u tome nema ništa iznenađujuće. Danas je Putin jedini, pravi i moćni lider svetske politike. Niko ne treba da se čudi što tako veliki broj ljudi želi da podrži njegovu kandidaturu na izborima, jer oni koji ga ne podržavaju ili nisu razumni ili donose štetu“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, svi razumeju da se zahvaljujući Putinu i njegovom timu zemlja u jednom trenutku sklonila od ivice ponora, ojačala mišiće i opstala u najtežim trenucima sankcija, koje su stvorene da istrebe Rusiju. Dodao je da Rusija nema drugog vođu i ne treba da ga ima.

Podvukao je da će neprijateljske zemlje raditi sve kako bi se mešale Rusiji u periodu predsedničkih izbora i istakao da se to ne sme dozvoliti. Mihalkov je zaključio da neće dozvoliti narodno jedinstvo i odsustvo kompromisa.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je ranije u razgovoru sa jednim od dobitnika državne nagrade za podvige u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini da namerava da se kandiduje za novi predsednički mandat.

Sadašnja ovlašćenja ruskog predsednika ističu 7. maja naredne godine.
Izbori za predsednika Rusije biće održani od 15. do 17. marta 2024. godine.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here