EPA
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je oružje iz Ukrajine na Bliski istok najverovatnije stiglo preko crnog tržišta.

„Sumnjam da je Ukrajina direktno isporučivala oružje, ali nemam sumnje da postoji curenje naoružanja iz Ukrajine. Nivo korupcije u Ukrajini je izuzetno visok. Crno tržište se stvara, a mnogo ima onih koji žele da kupe oružje, a u Ukrajini ih ima mnogo koji žele da ga prodaju“, rekao je Putin na konferenciji za novinare po završetku samita Zajednice nezavisnih država (ZND) u Kirgiziji.

U osvrtu na situaciju na Bliskom istoku Putin je rekao da je napad na Izrael bio bez presedana ne samo po obimu, već i po surovosti.

Međutim, kako je rekao, s obzirom da Izrael ima pravo na garancije i bezbednost, isto tako ima i celokupno stanovništvo u Pojasu Gaze, te je ocenio da je neprihvatljivo da se izvrši nešto poput „blokade Lenjingrada“.

Putin je kazao i da ne podržavaju Hamas svi građani Pojasa Gaze, kao i da su civilne žrtve neprihvatljive.

„Trebalo bi razmišljati o civilnom stanovništvu, zašto bi svi patili, pa i žene i deca. Mnogi naši sunarodnici žive u Izraelu, ne možemo to zaboraviti, a i imamo dobre odnose i sa arapskim svetom“, rekao je Putin.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here