Putin: U Ukrajini nema ni ruske vojske, ni ruskih specijalaca

0

Trebalo je ranije da razmisle gde šalju posmatrače: Vladimir Putin
 

Putin je takođe izrazio nadu da će uskoro biti oslobođeni posmatrači Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), koje od petka drže proruski pobunjenici na istoku Ukrajine.

 

"Nadam se da će taj sukob biti rešen i da će moći slobodno da napuste teritoriju", rekao je Putin, i dodao da oni koji su umešani treba da izvuku zaključke iz tih događaja.

 

Pročitajte još:

* Moskva udara "kontru" SAD i EU

* Prorusi u Slavjansku: Uhapsili smo špijune NATO-a

* "Počeo drugi hladni rat"

"Ako je vlada, ili oni koji se zovu vladom, pozvala neke vrste posmatrača, onda (ti posmatrači) treba da razumeju da ulaze u zonu konflikta, region jedne zemlje koji ne priznaje legitimitet vlasti", rekao je Putin.

 

Ruski predsednik je rekao da je trebalo o tome da misle ranije i da se dogovore o misiji sa osobama koje kontrolišu tu teritoriju. Sedam stranih i četvoro ukrajinskih posmatrača OEBS-a pritvoreni su na istoku Ukrajine od petka.

 

Putin je upozorio je da bi nove američke i evropske sankcije mogle da utiču na zapadne energetske kompanije u Rusiji, i demantovao je prisustvo ruskih snaga na istoku Ukrajine.

 

"Ako se ovako nastavi mi ćemo naravno morati da razmislimo kako rade (strane kompanije) u ruskoj Federaciji, posebno u ključnim sektorima ruske privrede kao što je energetika", rekao je Putin u televizijskoj izjavi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here