pixabay.com

Bivši savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina, Sergej Markov, sugerisao je da bi izbijanje građanskog rata u SAD bilo od koristi Rusiji.

Bliski saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, Sergej Markov, rekao je da bi novi građanski rat u Sjedinjenim Državama bio “dobar za svet”.

Prokremljovski politikolog Markov sugerisao je tokom nedavnog emitovanja da bi izbijanje građanskog rata u SAD bilo korisno za Rusiju i da bi okončao sukob u Ukrajini.

Sergej Markov je rekao da je ruski simbol za novu godinu, “Drveni zmaj”, po kineskom horoskopu i poručio:

– Mislim da to znači da će biti građanskog rata u Americi. Mislim da je logično… Da, zmaj će ih dobiti, to je dobro za svet.

Markov se osvrnuo i na poruke poput onih da Rusija “ne želi rat nikome, čak ni Amerikancima”.

– Ne, mi to želimo. Znamo da ako nešto zaista počne u Americi, rat u Ukrajini će prestati nedelju dana kasnije. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski i glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni će juriti ovamo… Otišli ​​bi posrednicima i rekli: ‘Hajde da odmah stavimo tačku na sve ovo.’ Jer ovaj režim je tipična hunta, rekao bih, kolonijalna hunta. Želimo sebi mir u novoj godini, a onima koji žive u Ukrajini da se otarase ove kolonijalne hunte koju im je Amerika nametnula – rekao je Markov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here