EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN/SPUTNIK
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je danas u Kalinjingrad, a Kremlj saopštava da ova poseta ruskoj eksklavi koja se nalazi između Poljske i Litvanije, ne predstavlja poruku zemljama NATO.

Avion ruskog predsednika pratilo je devet aviona zemalja NATO-a i Švedske, piše Sputnjik.

– Ovo apsolutno nije poruka zemljama NATO-a. Kada predsednik posećuje regione Ruske Federacije, to nije poruka zemljama NATO-a. To je glavni posao koji predsednik radi. Nije najvažnije da se pošalju poruke, već ono što on radi dugi niz godina – radi na razvoju naših zemalja i naših regiona, razvija privredu, projekte za društveno-ekonomski razvoj pojedinih regiona – rekao je Peskov novinarima, odgovarajući na pitanje o tome koju “poruku” šalje Putin posetom Kalinjingradskoj oblasti.

On je napomenuo da Rusija nije tražila od Litvanije direktan vazdušni koridor ka Kalinjingradskoj oblasti. Odgovarajući na pitanje TASS-a da li su preduzete dodatne mere bezbednosti za Putinov let za Kalinjingrad, portparol Kremlja je rekao da se uvek preduzimaju posebne mere bezbednosti kada je šef države u pitanju, pa tako i sada.

– Naravno, i ovog puta su preduzete mere bezbednosti. Uloženi su svi napori da se obezbedi bezbednost šefa države – rekao je Peskov.

Kalinjingradska oblast je odvojena od ostatka Rusije i okružena članicama NATO.

Peskov je rekao da je Kalinjingrad sastavni deo Rusije i da je važno da se čitavom regionu pruži podrška države.

3 COMMENTS

  1. А у Каљинграду већа војна сила од војске НАТО пакта у Европи :)))) Па тамо је Путин најсигурнији

  2. Kaljiningrad je Rusija. Bivsi nemacki grad je odavno ruska teritorija. Putin je predsednik Rusije i covek se seta po svojoj drzavi. A ova sto gore komentare baca o snazi vojne sile stacionirane u tom gradu, je mnogo smesna. Kad su toliko jaki – sto se pate dve godine sa ukrajincima, gde je zapelo?
    Sta ce im iranski dronovi i severnokorejske rakete lose kvalitete?
    Oladite bre sa ruskom tehnologijpom i ruskim naoruzanjem. Cinjenice govore sasvim nesto drugo.
    Ali eto, mitologija o ruskoj snazi, bratskoj pomoci Srbima ( kad su nam to pomagali?) i dalje traje u praznim glavama

  3. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here