“Putinova poseta nije poruka EU“

0

Ruski predsednik dolazi na paradu, a to neće ugroziti evropski put Srbije: Vladimir Putin
 

"Za nas je 70 godina od oslobođenja grada Beograda veoma važan događaj. Mi se ne stidimo svojih gostiju i hoćemo da imao dobru saradnju i sa Ruskom Federacijom", istakao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije i ponovio da će Putinu preneti da je Srbija na evropskom putu.

 

On je istakao da Srbija ispunjava svoje obaveze prema evropskim partnerima, te da ničim ne ugrožava niti doprinosi rasplamsavanju sukoba između Evorpe i Rusije.

Vučić je rekao da u izvještaju Evropske komisije o napretku Srbije ka EU piše da je važno da Srbija svoju regulativu o pitanju izgradnje gasovoda "Južni tok" uskladi sa evorpskom regulativom.

 

On je ocenio da Srbija ima bolji ugovor o "Južnom toku", nego neke evorpske zemlje, da je taj ugovor dobar za Srbiju. "Ali, mi imamo neke svoje obaveze. Naravno da ne zavisi izgradnja `Južnog toka` od nas, nego, pre svega, od dogovora EU i Rusije. Mi da ga gradimo, da počne i završi u Srbiji … – nema nikakvog smisla", dodao je Vučić.

 

Pročitajte još:

EU Srbiji uputili i pohvale, ali i kritike

* "Ja bih prema nama bio i oštriji"

* Šta mami osmeh Vučiću?

* Kritike samo zbog gušenja medija

* Izveštaj EK: Šta Evropa zamera Srbiji?

 

Komentarišući spekulacije da britanska i američka ambasada rade na projektu pomoći osnaživanja opozicije u Srbiji do 2020. godine, Vučić je rekao da ne vjeruje da to.

 

"Ne znam da li rade, ne verujem da im je to posao, ali ako slučajno rade, mi ćemo da im pomognemo u tom poslu. Svako investiciono ulaganje u Srbiju je dobrodošlo", rekao je Vučić.

 

Govoreći o svom nedavnom telefonskom razgovoru sa američkim potpredsjednikom Džozefom Bajdenom, Vučić je rekao da su imali odličan razgovor i da očekuje isto takvu bilateralnu saradnju Srbije i Amerike.

 

"Amerika je podržala naš evorpski put. Imali smo dobar razgovor i očekujem dodatni priliv američkih investicija. U toku ove godine treba da okončaju neke od najvažnijh investicionih stvari", rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here