pixabay.com

Poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski pozvao je da se, kao odgovor na jake raketne napade Rusije, Ukrajini isporuči više raketa dugog dometa. Moskva je nakon toga podsetila da projektili, koje žele da isporuče Kijevu, mogu da dolete i do Poljske.

“Na poslednji napad na Ukrajinu treba da odgovorimo jezikom koji će Putin razumeti: pooštravanjem sankcija i isporukom raketa dugog dometa Kijevu koje će mu omogućiti da uništi lansirna mesta i komandne centre”, napisao je Sikorski na mreži “Iks”.

Nakon toga se oglasila portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova koja je istakla da su izjave poljskog ministra spoljnih poslova usmerene protiv njegove sopstvene zemlje.

“Imam pitanje: te rakete, po mišljenju Sikorskog, treba da imaju domet tako da mogu da stignu do granica Poljske? Zar im nije bilo dovoljno što su već doletale sa teritorije Ukrajine? Što se kaže, novogodišnje želje treba da se ostvare”, napisala je Zaharova na svom Telegramu.

Ona je ironično dodala da razume da Sikorski nema neke svoje izuzetne ideje – samo američke.

“Ali ne bi trebalo da ide do te mere da radi protiv sopstvene zemlje. Iako je veliko pitanje koju zemlju on smatra svojom”, zaključila je Zaharova.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here