EPA/Georgi Licovski
Edi Rama

Bivši predsednik Albanije Iljir Meta smatra da predlog nacrta statuta Zajednice srpskih opština albanskog premijera Edija Rame predstavlja provokaciju za Kosovo.

Meta je, na televiziji “Njuz 24”, ukazao da je odnos Rame i kosovskog premijera Aljbina Kurtija oduvek sadržao elemente sukoba.

– To nije novi Ramin sukob sa premijerom Kosova. Videli smo to i kod prethodnih premijera, a jedan od njih ga je čak odveo i pred sud – naglasio je on.

Za Kurtija Meta je imao reči hvale istakavši da je u dva izborna ciklusa postigao “spektakularne” rezultate.

Kada je reč za predlogu statuta ZSO, Meta je rekao da ne zna u čije ime ga je Rama predložio.

– Ne znam u čije ime je to uradio. Albanija ima obaveze prema Kosovu, ali sada ima svoju državu. Sve što ima veze sa Kosovom i pitanjima koja imaju veze sa njegovim suverenitetom, isključivo su u nadležnosti izabranih zvaničnika Kosova. Preduzeti takvu inicijativu, bez konsultacija sa kosovskim zvaničnicima je u najmanju ruku provokacija. To nije doprinos rešavanju problema – podvukao je Meta.

1 COMMENT

  1. Rama je samo realan čovek koji zna da od Velike Albanije nema ništa, za razliku od ekstremiste Kurtija…Praviti neprijateljske države od Crne Gore, Srbije, Severne Makedonije i Grčke ni jednom Albancu nije u interesu pogotovu ukoliko Otvoreni Balkan zaživi a kasnije svi udju u EU…svi ćemo živeti u jednoj državi…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here