Tanjug
Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Irinej

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa patrijarhom srpskim Irinejem, a u zajedničkom saopštenju izdatom posle razgovora, navedeno je da Vučić razume potrebu crkve i naroda da proslave najveći hrišćanski praznik Uskrs, ali da neće biti ukidana zabrana kretanja tokom uskršnjih praznika.

Dodaje se patrijarh Irinej rekao da je Crkva i do sada poštovala i poštuje propisane mere i preporuke Vlade Srbije u vezi sa epidemijom koronavirusa.

Kako s navodi u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije, Vučić je tokom razgovora istakao da razume potrebu naroda i crkve za proslavu najvećeg hrišćanskog praznika Hristovog vaskrsenja, za koju je Sveti Sinod “brižno i očinski se starajući za svoje vernike zamolio državni vrh”.

Ipak, navodi, zbog trenutne epidemiološke situacije u Srbiji, slušajući mere i uputstva koja nalaže struka, “nismo u mogućnosti da ukinemo zabranu kretanja tokom trajanja policijskog časa”.

Kako se dodaje, patrijarh Irinej je primetio da su “nakon saopštenja Svetog Sinoda mnogi, a neki čak i zvanični predstavnici, davali neprimerene izjave stvarajući neobjektivnu medijsku sliku, koja bi mogla da šteti ugledu srpske crkve, kao i srpske države, netačno interpretirajući nameru i crkve i države”.

2 COMMENTS

  1. Ми смо разумели шта се непомјаник договорио са патријархом, али нисмо разумели шта се патријарх договорио са непомјаником.
    Од када постоји СПЦ ово се није десило да два слаба и некарактерна човека забране прославу највећег Хришћанског празника.
    А нажалост преко патријарха понижена је СПЦ и српски народ.
    Јадна нам мајка ако се овако буду договарали и за Косово!

  2. Ово је дар са Неба!
    Не морамо да идемо цркву, на фудбалске утакмице и не можемо да слушамо Звезде Гранда.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here