Real Madrid peti put prvak sveta

0
EPA-EFE/Juanjo Martin
Karim Benzema

Fudbaleri Real Madrida postali su klupski prvaci sveta nakon što su u finalu u Maroku savladali Al-Hilal iz Saudijske Arabije. Utakmica na stadionu “Princ Moulaj Abdalah” u Rabatu završena je rezultatom 5:3.

Kraljevski klub opravdao je ulogu favorita i stigao do rekordne pete titule najboljeg kluba na planeti.

Pojačan oporavljenim kapitenom Karimom Benzemom poveo je u 13. minutu upravo njegovom asistencijom za Brazilca Vinisijusa Žuniora. Samo pet minuta kasnije Urugvajac Federiko Valverde duplirao je prednost prvaka Evrope.

Rival iz Saudijske Arabije nije se predavao i u 26. minutu nekadašnji napadač Porta Musa Marega uspeo je da smanji prednost špnaskog tima. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu publika je mogla da uživa u još više golova i lepih poteza.

Karim Benzema u 54. i Valverde svojim drugim pogotkom u 58. minutu doneli su Real Madridu više nego ubedljivu prednost, da bi Argentinac Lusijano Vieto u 63. minutu samo ublažio prednost kraljevskog kluba.

Međutim, Real se nije tu zaustavio i u 69. minutu mladi Brazilac Vinisijus Žunior još jednom je matirao odbranu rivala, da bi Vieto novim golom u 79. minutu postavio konačnih – 5:3!

Ranije tokom dana fudbaleri brazilskog Flamenga osvojili su treće mesto nakon pobede nad egipatskim Al Ahlijem rezultatom 4:2.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here