Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Košarkaški klub Real Madrid pridružio se velikom talasu pomoći i podrške ukrajinskom narodu koji je zadesio užas rata i razaranja posle invazije ruskih vojnih snaga.

Fondacija Reala pod nazivom “Svi za Ukrajinu” koja je pokrenuta 5. marta, donirala je milion evra za ukrajinske izbeglice i njihove potrebe u ovom teškom trenutku za njih.

Realova Fondacija sarađuje sa glavnim međunarodnim nevladinim organizacijama sa kojima decenijama sarađuje u različitim zemljama u projektima sveobuhvatne brige o deci u nevolji, u ovom slučaju Crveni krst i UNHCR.

Da bi se doprinelo prijemu izbeglica u Španiji, za čiju su primarnu brigu zaslužni, između ostalih, Crveni krst i “Cesal”, centrima ove dve organizacije u Madridu donirano je 13.000 komada odeće i sportske opreme.

Kampanja “Svi za Ukrajinu” Fondacije Real Madrida biće aktivna sve dok bude potrebno da se omogući direktna donacija koje imaju za cilj da ublaže teskobu raseljenih lica kako u Ukrajini tako i u pograničnim zemljama ili u prihvatu izbeglica u Španiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here