Recept za uspešnu godinu

0

Ovoga puta učinićemo to na drugi način kroz stihove poznatog srpskog pesnika Miroslava Mike Antića. I kada vam bude lepo u novogodišnjoj noći, kada budete bili srećni i zadovoljni i dok budete razmenjivali prve poljupce i čestitke, prisetite se ovih reči.

 

 

Recept Mike Antića za uspešnu godinu: Uzeti 12 meseci, dobro ih očistiti od gorčine, sebičluka, cepidlačenja i straha. Svaki mesec pažljivo iseckati na 30 ili 31 dan, tako da je zaliha dovoljna za godinu dana.

Svaki dan posebno ispuniti nadevom: od jedne trećine rada, trećine duševne vedrine i trećine humora – uz dodatak tri kašike optimizma, jedne kašike humanosti, zrnceta strpljenja i prstohvata dobrote. Tu masu preliti obilno ljubavlju. Gotovo jelo ukrasiti buketićem sitnih pažnji i servirati ga svakog dana, sa obaveznom vedrinom…

Ako vam ovo neobično jelo uspe i bez trunke kulinarske veštine, onda to samo znači da imate veliko srce i dušu. Molimo vas da ovaj recept podelite sa svojim najbližima, sa prijateljima, ali i sa ljudima u otadžbini koji bi uz malo vaše ljubavi i dobrote učinili prvi veliki korak u lepšu i bolju Novu godinu.

Ovo jelo možemo zajednički da isprobamo na staroj adresi: Humanitarni most "Vesti".
 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here