Youtube
Skupština Republike Srpske

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Kristijan Šmit čovek čiji stav nije važan, niti relevantan, i poručio da Republika Srpska poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, poziva na mir, ali da nije spremna da uvodi sankcije Rusiji.

Odgovarajući na pitanje novinara u Bijeljini kako komentariše navode Šmita da treba da ćuti i razmisli o neutralnosti BiH u vezi sa ukrajinskom krizom, Dodik je istakao da “ne prati tog lika odavno”.

– On je na nivou ničega i njegov stav uopšte nije važan, relevantan, ni u čemu bitan za mene. Od vas čujem šta on kaže. On nije taj koji određuje šta je čiji stav, niti taj kojeg sam ja spreman da u bilo kom smislu razumem ili podržim – rekao je Dodik.

On je naglasio da je Šmit čovek koji se lažno predstavlja i sve što kaže – ostane sa predzvukom “lažno, šalji dalje”.

Dodik je istakao da se u BiH znaju stavovi Republike Srpske, koja je principijelna.

– Mi smo oko ukrajinske krize predložili da se zauzme neutralan stav jer mislimo da je to dobro i za muslimane i za Hrvate. I ukrajinski i ruski narod su za nas bliski i ne možemo tu da pravimo nikakvu diferencijaciju, bar što se nas tiče – rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da Republika Srpska poštuje teritorijalni integritet, poziva na mir, ali nije spremna da uvodi sankcije.

– Nismo spremni da od Rusa, gde god bili, pravimo metu progona, kao što to čine neki na Zapadu, pokazujući svoj fašistički manir i oduzimajući imovinu ljudima, progoneći svakog ko je Rus, pa čak i decu u vrtićima. Protiv toga sam i ostaću – poručio je Dodik.

On smatra da je, bez obzira na sve, trebalo bez rata rješavati ta pitanja.

– Rat je uvek situacija koja ne donosi dobro. Što pre treba uspostaviti mir – poručio je Dodik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here