Perut je veoma čest problem sa temenom glave, i postoji zaista mnogo uzročnika koji doprinose ovom neugodnom problemu. Zato vam u nastavku donosimo 3 stvari koje možete učiniti u borbi protiv peruti!

Od mnogo stresa, preko neredovnog pranja kose, pa sve to bujanja gljivice koja živi na skalpu. Perut su zapravo mrtve ćelije kože skalpa, koje su se zalepile jedna za drugu, usled gomilanja ulja i masnoća, a rezultat je skalp koji svrbi i peruta se.

U zavisnosti od toga koliko je uporna perut, njeno rešavanje nije jednostavno – ipak glavni savet je da što češće češljate i perete kosu, da biste uklonili naslage sebuma. U nastavku slede provereni saveti za borbu protiv peruti!

Soda bikarbona

Kuhinjski sastojci su odlično rešenje za mnoge beauty probleme, a soda je brz i jeftin način da se spasete peruti. Ona je prirodni antiseptik i može da ukloni povećane naslage sebuma. Kada je perut u potpunosti nestala, možete se vratiti upotrebi vašeg regularnog šampona.

Sve što vam je potrebno jeste da dodate supenu kašiku sode bikarbone u količinu šampona za jedno pranje, i umasirate u teme. Masažu radite nekoliko minuta. Videćete razliku posle nekoliko upotreba, a posle ovog tretmana (jedna do dve nedelje), perut bi trebala da je u potpunosti nestala

Jabukovo sirće

Čak i ako nemate perut, ispiranje kose jabukovim sirćetom posle maske i regeneratora je sjajna stvar koju možete da uradite za pročišćavanje kose i uklanjanje naslaga proizvoda. Ovo sirće je puno vitamina i amino-kiselina, i poseduje antibakterijsko, antiinflamatorno i antigljivično svojstvo, što ga čini savršenim sastojkom za razne probleme kože.
perut

Pomešajte jedan deo jabukovog sirćeta (domaćeg) sa dva dela vode. Nalijte ovu mešavinu na skalp (pazite da vam ne udje u oči), i ostavite je da stoji 5-10 minuta, pre pranja kose. Ukoliko vas teme peče ili se osećate neugodno, isperite ga odmah. Čest je osećaj golicanja na početku, ali retko peče kožu.

Limun

Kada ti život da perut, vreme je da iscediš sok od limuna. Prirodni enzimi i kiseline u jogurtu potpuno eliminišu perut, uz limunov sok, za samo nekoliko tretmana.

Recite zbogom peruti sa jednim jednostavnim sastojkom koje sigurno imate u svojoj kuhinji. Limunov sok je dokazano prirodan način kako ukloniti perut. Sadrži limunsku kiselinu koja pomaže u borbi protiv peruti od korena folikula kose. Takođe ima antimikrobna svojstva koja će uništiti gljivice koje uzrokuju perut.

Pomešajte 2 kašike jogurta, kašiku limunovog soka i kašičicu meda. Smesu nanesite na kožu glave i ostavite da deluje 20 minuta, a zatim operite kosu šamponom. Koristiti ovu masku 2 – 3 puta nedeljno.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime