EPA/Georgi licovski

Činjenica da je srpska strana imala priiliku da iznese činenice i objasni dramatičnost situacije na Kosovu i Metohiji (KiM) je najveći značaj Sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je veoma mudro iskoristio priliku da argumentima ukaže na štetnost jednostranih poteza Prištine, rekao je danas Milovan Drecun, dosadašnji predsednik skupštinskog Odbora za KiM.

On je za Tanjug istakao da, iako je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država pri UN rekla da Savet bezbednosti nije mesto da se razgovara o problemima na Kosovu i Metohiji, održana sednica predstavlja veliki uspeh jer se pokazalo da je Rezolucija 1244 i dalje živa i da je pitanje KiM ponovo vraćeno u Ujedinjene nacije.

“Imajući u vidu dugogodišnje pokušaje vodećih zapadnih zemalja da potpuno izmeste razgovore o KiM iz UN i da se ukinu izveštaji generalnog sekretara UN, vezano za situaciju na KiM ovo predstavlja veliki uspeh, jer je ponovo aktuelizovana Rezolucija 1244. Drugi element koji ukazuje na značaj ove sednice je činjenica da nam se pružila prilika da iznesemo činjenice i objasnimo dramatičnost položaja Srba na KiM. Takođe, svi učesnici u raspravi su zapravo priznali da je Priština odgovorna za najnoviju krizu i destabilizaciju zbog jednostranih poteza”, istakao je Drecun.

5 COMMENTS

  1. Jednostrani potez prištine?
    A koje na kosovu druga strana, pa kosovo je ta koja o tome odluči i niko drugi. Ako srbija donese neku odluku o centralnoj banci onda kosovo se tu ne meša. Zašto se meša srbija onda u tuđe stvari

  2. Kad pogledaš izlaganja Vučiča i Kurtija
    i uporediš onda jasno vidiš da je Srbija doživela veliki poraz u Savetu Bezbednosti UN a od strane Kosova oni su bili jako bolje spremni za ovaj duel.

  3. Mudro – nema sta. Rezolucija zivi od bombardovanja, pa sta? Jel’to Srbima na Kosovu nesto bolji zivot zato sto Rezolucija zivi? Nije. Kad se Kosovo oslobodi i ponovo bude deo drzave Srbije – tek onda. A to je jos samo u guslama i pesmama – o dugu stapu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here